2013-10-30

Dagens Vegas


Åhh vad man smälter då världens finaste lilla Vegas börjat charma loss med sina små smile då man pratar med honom.

2013-10-29

Däckbyte





Farfars bil skulle få sina efterlängtade vinterdäck vilket var mäkta spännande för Harry och extra kul för pappa Danne som fick sällskap i regnet.

Bildregn från senaste tiden














Ja vi har som sagt varit rätt hängiga hela familjen den senaste tiden, sen har Daniel hunnit varit iväg till Scottland med jobbet över en helg och min mamma och pappa har spenderat en hel del tid här hemma med mig vilket uppskattats. Och nu börjar vi sakta men säkert komma in i rutinerna med att ha en ny liten bebis i familjen. Och tack och lov sover Vegas mkt och är skötsam på nätterna så man hinner med diverse vardagssysslor och underhålla Harry på samma gång under tiden. Herregud vad man inser nu att man hade en massa tid över med bara ett barn att ta hand om istället för 2 ( vilket man inte tyckte då så klart ) Vegas som annars sköt sig exemplariskt första månaden har nu tillsammans med den här dumma förkylningen som han fått varit rätt grinig och stökig i några dagar. Han har även fått en massa utslag som hör till då små bebisar blivet 1 månad gammal och en utvecklingsfas tar vid vilket gör dom extra griniga på det. Sen är han ju ett matvrak och äter slut på min mjölk vilket gör att han får lite ersättning under nått mål under dagen som stökar till det i magen för honom. Annars är Vegas världens finaste och har börjat småprata genom en massa mysiga ljud och läten. Han har även bjudit på några fina smile och älskar att ligga nära nära och bara mysa i någons famn.

På väg hem ifrån dagis






I samband med att Vegas anlänt så kommer herr Harry endast gå på dagis 15 timmar i veckan vilket han nu börjat med ( gick heltid hela första månaden ) Och visst är det nog lite extra kul att nu bli både hämtad och lämnad utav lillebror som så klart alltid måste följa med mamma vars hon än går. Så medan broschan sussades i vagnen passar mamman och storebror att hitta på äventyr som bla detta då Harry hittade en JÄTTE smutsig bil ( enligt honom ) Sjukt spännande för en äkta bilfantast som han är och vi blev stannades länge länge på parkeringen med den smutsiga bilen som skulle kontrolleras noga noga och jämnföras med pappas, farfars och morfars bil

Soffhäng




Då det varit total sjukstuga här i några veckor ( därav min bloggtorka tyvärr ) med hosta, snuva, feber, ögoninflammation och halsont. Inte kul vill jag lova och jag kan nog inte minnas då jag var så sänkt sist faktiskt. Så därför känns det extra skönt nu när denna H-förkylning börjat ge med sig. Harry har väl lite rethosta kvar och Vegas är täppt i näsan stackarn men annars är vi hyfsat back on track. Nu i oktober som annars bara flyget iväg så har i princip hela min familj fyllt år vilket vi inte kunnat fira tack vare allt snor och snörvel. Så det måste vi ta ikapp samt en tripp ner till Sundsvall då Daniels familj fortfarande inte fått träffa lilla V än.  Så nu ser vi framemot en massa trevligheter istället för sjukdomar tack!

Det rullar på...


Bästa mormor med bästa lilla Vegas som mer och mer börjar hänga med här i världen och växer så det knakar. Och på Förra torsdagens BVC möte kunde vi konstatera att även denna lilla pojke ser ut att bli låååång och är lite utav ett matvrak.

Trotsåldern

 


I samband med att Vegas flyttate in i familjen så har Harrys trotsålder gått igång på alla cylindrar vilket kanske inte är den bästa av tajming men what to do? Det är grin och gnäll och NEEEEJ och tvärtom största delen av Harrys vakna tid. Sjukt energikrävande för oss föräldrar men det är bara att bita ihop och försöka förstå och ta det lilla lugna innan man brister av irritation haha. Man kan bli som tokig då man i samma veva ska försöka hitta lugnet och amma en hungrig Vegas som får vänta och bli tålmodig istället. Som tur var har vi haft min fina mamma här på lite extratid under veckorna som hjälpt till otroligt mycket. Lyx lyx då vi alla varit otroligt förkylda och orkeslösa med ett par extra hjälpande händer samt kunnigt sällskap då det gäller att ta hand om barn och små bebisar.  Så det blir att man dom få stunder vi har med en lugn Harry njuter och myser samt längtar tills denna fas är över och man kan skratta åt det hela haha. För han är ju världens finaste och mysigaste lilla pojke som bara är ute på villovägar just nu känslomässigt.

2013-10-01

Tröttast




Sen Vegas anlände har tiden formligen sprungit iväg och imorgon är han redan 2 veckor gammal vilket känns galet. Första tiden som tvåbarnsmamma rullar dock på väldigt bra och Vegas sköter sig galant. Han sover, äter, sover och äter samt bajsar. Så dom få korta stunder då han faktiskt håller ögonen öppna gäller det att passa på att bara njuta och titta vilken otroligt skön liten kille vi fått. Och på kvällarna när Harry somnat så glömmer både jag och Daniel bort ibland att vi faktiskt har en till liten grabb till hos oss nuförtiden då han knappt gör några väsen av sig alls. Är sjukt tacksam för detta då vi fått en mjukstart hela familjen samt att jag kan amma Vegas och att hans mage som verkar vara mer tålig än hur Harry hade det som skrek och var allmänt ledsen den första tiden, stackarn. Men trots detta är man som på sin vakt hela tiden med tanke på hur Harrys mage var och är därför extra noga med att rapa och massera så han ska fortsätta slippa magont  ( Och vi slippa panikskrik och en ledsen liten bebis ) och luftbubblor som klämmer. Ammar gör jag med ca 3-4 timmars intervaller ( lite oftare på kvällskvisten ibland ) och ammar endast 1 gång nattetid runt kl 3-4 tiden. Så dagsschemat och rytmen börjar infinna sig både hos oss som familj men även för Vegas tror jag.  Sen har det bildats två canp här hemma vilket jag antar är vanligt då man är blir fler i familjen. Det blir som på automatik att Daniel sköter Harry och jag Vegas samt att vi delat upp oss i två sovrum under nätterna. Jag och Vegas har sviten med dubbelsäng medan Daniel till en början sover inne hos Harry för slippa störas utav nattamning då han ska upp och jobba samt ge Harry lite extra trygghet. En plan som funkar än så länge och ger oss nyblivna tvåbarns föräldrar lite extra sömn även om det är trist att inte sova tillsammans som man är van. På dagarna är Harry för tillfället på dagis heltid vilket vi får passa på att njuta utav då jag och lilla V kan ta dagen i vår egen takt och Harry busa av sig. Fasar lite över då det bara blir 15 timmar i veckan som gäller för Harrys del då jag hoppas kunna stimulera och orka med en då växande och livligare Vegas samt en busig och trotsig Harry dagarna lång. Det är verkligen ett fulltidsjobb att vara mamma och tröttheten får man helt enkelt försöka ignorera tills man blir pensionär haha. Skulle dock aldrig byta bort det hela och både jag och Daniel är så otroligt glada och stolta över den lilla familj vi skapat och nu tar hand om. 

Dagens Harry & Vegas




Världens bästa och finaste bröder!

Syskonkärlek


Den sanna syskonkärleken är när Harry låter lillebror vakta hans favoritbil och bäddar ner den försiktigt i vagnen och ger sen Vegas en puss och kram innan han själv måste gå till dagis.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...