2013-09-23

Att bli storebror





Att världens finaste Harry nu blivit storebror är mäkta spännande och han vill pussas, klappas och kramas så fort han får chansen. Mestadels är han väldigt varsam och stryker långsamt men som sagt det är inte lätt att veta hur skör en liten brorscha kan vara så det är till mamma och pappas uppgift att försöka förklara om och om igen att man måste vara försiktigt med Vegas. En annan sak är att Vegas sover ju mesta delen utav dygnet vilket även det kan vara konstigt i Harrys värld då han tålmodigt står vid han säng eller springer fram så fort lillebror gör ett lite läte ihop att få se han vaken. Det är sjukt sött att titta på iaf då Harry verkar vara både superstolt och glad att lillebror äntligen lämnat mammas mage. Att Harry sen dom senaste dagarna levt rövare och bråkats samt trotsat mot mamma och pappa extra extra mycket kan vi lägga oss bakom för stunden. För jag menar det är inte lätt att det helt plötsligt kommer någon nu som knycker alla uppmärksamhet vilket Harry nu insett att han måste hitta på diverse rackartyg och gnäll för att hamna i centrum igen.  Så det har varit en del tårar och bråk då mamma och pappa redan nu från start måste sätta gränser och försöka vara hårda och säga ifrån vilket så klart är både tufft och tråkigt. 

Hur som är det hela fantastiskt och man känner sig verkligen som en "Familj" på riktigt då man nu har 2 barn istället för ett på något sätt. Galet ändå att vi nu helt plötsligt har två grabbar att ta hand om :)

2013-09-20

I babybubblan




Vi bara myser och myser här hemma med vår nya lilla grabb som vi förälskat oss i något så ofantligt mycket. En otroligt lugn och harmonisk bebis som knappt öppnat ögonen sen han anlände utan verkar vara en riktig sjusovare än så länge. 

Låt oss presentera VEGAS!







Världens sötaste nygräddade lilla bulle som äntligen lämnat den trygga vrån i mammas mage.
Tada.... Ja äntligen var han här!! Vår efterlängtade lillebror som enligt Rebbans gissning som blev rätt kom han ut till oss kl 06:05 på onsdagsmorgonen den 18 September. Det hela gick väldigt snabbt då jag vaknade av en stark värk och att det började sippra vatten runt 3 tiden på natten. Som tur var befanns sig min mamma och pappa redan hos oss eftersom jag hade haft lite förvärkar på kvällen innan vilket fick oss att ana lite förvarning om vad som väntade oss. Så med barnvakt för Harry på plats åkte vi på stört då värkarna drog igång med 3 st på 10 min direkt. Väl framme blev det lustgas och onda värkar med världens bästa Daniel vid min sida som den bästa supporten man kan tänka sig. Ingen återvända nu inte! Det gick sen mycket snabbt och bebisen hjärtljud försämrades plus att det gjorde sjukt mkt ondare än sist med Harry. Så inne i lustgasdimman med ett stort läkarteam på plats blev det krystvärkar som inte gick att hålla tillbaka utan på 2-3 tryck var grabben våran ute och det där magiska ögonblicket man så otroligt länge gått och längtat efter befann sig äntligen i rummet. Ahhhh... ingen mer hemsk smärta och en frisk pojke som lades på mitt bröst medan pappan klippte navelsträngen och pustade ut. Det är sjukt vad en kropp kan klara av alltså och att denna fina lilla gosse hela tiden befunnit sig där inne i magen. Nu är vi hemma igen efter 1 natt på BB där alla läkarundersökningar gått bra. Harry som också länge länge gått och väntat på att en liten lillebror ska anlända är verkligen hur gullig som helst mot han vilket är så sjukt rörande att se. Tänk nu har vi två små härliga guldklimpar att ta vara på och bråkas med i resten av våra liv haha. Känner mig oerhört lyckligt lottat då jag fick precis som jag hade hoppats på nämligen en Harrykopia fast med mörkt hår och redig kalufs. 

Så gott folk och världen låt oss presentera mitt och Daniels senaste underverk nämligen lillebror Vegas

2013-09-16

2013-09-15

Lite loppisfynd från senaste tiden






Stugharry




Bild 1 och 2 visar en laddad och sjukt peppad Harry precis på väg att lämna hemmet för helgens tripp till sommarstugan. Väl där har han haft det toppenbra och badat tunna, kört båt, ätit mormors goda mat och bara busat omkring. Så dom gånger jag ringt och frågat om Harry velat prata med mamma så har man hört i bakrunden. 

-Mammma!!! Näää inte mamma!!
-Harry inte hemma, Harry rymma!!

Så man är verkligen värt nada då han är i stugan och njuter haha. På bild 3 ser ni en MMS bild jag fick alldeles nyss skickad från bilturen på väg hemåt till Umeå igen där en däckad hjälte somnat med sin kisse och tutte. Åhhh vad jag längtar att få lukta, pussa och bara se honom igen. Och som förra helgen så återvänder vår Harry som herren på täppan då lillebror inte tagit sig i kragen att anlända än. 

På övertid





Jaaa haa... då var vi 4 dagar över planerad BF och nu har jag typ börjat tvivla på att ungen där inne någonsin kommer vilja komma ut på egen hand. Har skickat ett anbud av vräkning men som sagt den där inne verkar vara nedrans tjurig eller blyg och håller sig som sagt frånvarande för att orka bry sig. Så medan vi väntar på att något ska hända drog Harry iväg med sina morföräldrar till stugan över helgen igen och vi har passat på att greja här hemma i huset. Vi har bla lagt klart golvet i uterummet som blev sååå sjukt bra ( bilder kommer snart ) Skönt på så sätt att knoddas där inne tar lite extra tid på sig att anlända så vi hinner med lite extra stök och bök här utanför. 

I farfars bil



Det är mycket tjat om att få sitta i "Farfars bil" så fort Harry är på hemmaplan. Att få låtsas ratta och blippa på alla knappar samt rulla fönsterrutan upp och ner är bland det bästa Harry vet. Så våra grannar måste nog tycka vi är smått konstiga då vi i princip varje dag sitter där med grabben och låtsaskör en sväng. 

2013-09-11

Dagen D och listan betas av

 Idag var det alltså dags enligt barnmorskan att den där inne är mogen nog att komma ut till den riktiga världen på utsidan. Detta återstår dock att se då jag för tillfället känner nada tecken på detta idag. Men som sagt det behöver ju bara smälla till så är det full fart in till förlossningen som gäller.  Spännande spännande men jag hoppas fortfarande att den där inne väljer att komma ut på fredag :)


Lillebror Challe: Lördag 7/9 kl 10:30, 3850g
Jag: Måndagen den 9/9 kl 05:30, 3800g ( Men hoppas på fredagen den 13:e )
Storebro Pierre: Måndagen den 9/9, kl 09:09, 3950g
Tony & Maria: Tisdagen den 10/9, kl 02:30, 3600g
Nelles Johan: 10/9
Svärfar Anders: Tisdagen den 10/9, kl 07:30, 3790g
Morfar Göran: 10/9, kl 23:15, 3015g
Planerad födsel enligt läkarnas gissningar 11/9
Familjen Halenius Onsdagen den 11/9, kl 16:55, 4000g
Mormor Berit: 11/9 kl 22:30, 3900g
Farmor Ingrid: 12/9, 09.15, 3400g
Mamma Eva: Fredagen den 13/9, kl 03:45, 3890g
Evelina: Fredagen den 13/9 kl 07:45, 3200g
Syrran: Fredagen den 13/9, kl 13.00, 4000g
Pappa Micke: Lördag den 14/9, kl 08:20, 3680g
Daniel: Söndag den 15/9 kl 15:15, 3915
Ida, Måndagen den 16/9 kl 04:57, 3840g
Petra:  Måndagen den 17/9 kl 07:46, 3760g
Rebban: Onsdag den 18/9, kl 03:20
Svärmor Anita: 19/9 kl 19:00, 3900g

2013-09-09

Dom bästa!



Och i väntan på att lillebror ska anlända så försöker vi få tiden att gå på lite olika sätt här hemma i huset :)

Då var vi där nämligen i vecka 40!





Magen putar och väger ett ton, men ingen bebis synes till än så länge. Som det känns nu så har den där inne bestämt sig att bosätta sig där permanent. Thats it! Så vi tar dagarna / timmarna som dom kommer och försöker njuta av stunden samt spendera så mkt kvalitetstid som möjligt med vår bästa och finaste Harry 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...