2013-08-30

Dagens Harry


Spännande att se om kommande knodd också kommer ärva små smilegroppar så som Harry så fint fått utav mig :)

Snöret




Att Harry älskar sin fina fina pappa går inte att ta miste på då han vill göra som pappa och hjälpa pappa så mycket han bara kan och får. Här ser ni underbara bilder från gårdagen då Harry som ett litet snöre gick efter pappsen med sin egna gräsklippare och kände sig stolt och stor över hur hjälpsam han är.
-Precis som pappa! 
Som Harry alltid säger då han härmar och apar efter det Daniel gör :) 

Vecka 39






Då var det bara slutspurten kvar innan det är dags för förlossning och en ny bebis att ta hand om. Crazy!! Var hos barnmorskan i dag som kom med glädjande besked att både blodtryck, järnnivå och HB hade höjts. Yeaaahhaa!!! Jag har ju även känt mig piggare de senaste 2 veckorna och nu fick jag det bekräftat svart på vitt vilket jag tackar för. Känns härligt att nu hinna njuta lite av denna annars så sjukt jobbiga graviditet då illamåendet är i princip helt borta och yrseln betydligt mkt bättre.  Så eftersom extra ork hittat rätt har jag sprungit lite på stan och unnat mig lite nytt både till mig och kommande knodd. Är som måttligt less på kanonkulan jag bär och längtar sååååå tills man får tillbaka sin vanliga kropp. Att hösten sen har anlänt med massvis av galet fina plagg gör inte det hela lättare då jag vet att det inte är någon ide att shoppa ny garderob än på ett tag, men som sagt något litet plagg blev det trots allt som faktiskt funkar både nu och sen efter förlossningen. Hos barnmorskan fick jag även veta att bebisen i magen sjunkit längst ner bäckenet och ligger åt rätt håll men inte hunnit fixerat sig än vilket hör till det normala då man är omföderska. Det hugger och ilar dock en jäkla massa och ibland blir man lite småskraj att vattnet ska gå. Varje natt nu innan man går och lägger sig så slår det faktiskt en att -Det kan ju faktiskt hända nu! Iiiiii sååå pirrigt och aaaaajjjj vad ont. Men som sagt det hela kommer nog gå bra och den eviga frågan är bara när??

2013-08-29

Inför kommande säsong

Idag är hösten här på riktigt! Det ramlade löv och barr ifrån träden då jag gick med Harry till dagis imorse och det lutar svamp och friskt i luften. Galet att sommaren redan är över då det nyss var Maj och man såg framemot midsommar mm. Men som sagt nu när en ny säsong tar över och temperaturen sjunker kraftigt gäller det att ha lite framförhållning. Sitter och spanar på Harrys blivande vintereoverall som ska se till att inhandlas nu innan det tar slut i storlekar mm. Köpte en slit och släng overall på HM rean i våras men det behövs en till då pojken våran har tendens att blöta ner sig :) Och nu när vi vet att en till liten grabb ska ärva Harrys garderob är man lite extra villig att inhandla för lite större summa med plagg i bra kvalité. I dagarna släpptes Mini Rodnins vinterkollektion och jag säger bara oj oj oj så otroligt mkt fint det var. Blir dock lite smått svettig av att se priserna men som sagt ofta lönar det sig att köpa märkesplagg då de håller sig hela så otroligt mkt bättre än tex HM och Lindex. Dessa fantastiska overaller ligger på önskelistan och jag tror att vi kommer att slå till på någon till Harry. Frågan är bara vilken och hur många slantar vi är villiga att lägga ut då dom ligger på 1399-1699kr  i prisklass.  






2013-08-25

Första Biobesöket





Idag drog vi iväg på äventyr hela familjen ( Samt Johnny och Noel ) då Harry precis passerat gränsen för att få gå på Knattebio i samband med att han faktiskt fyllt två bast. Och i samma veva som tvåårsfirandet så har Alfons Åberg landat i biosalongerna med en sprillans ny långfilm vilket var passande. Men som sagt man har ju ingen aning om hur roligt Harry kommer tycka att "Gå på Bio" är då man måste sitta på rumpan i över 1 timme och titta på Alfons som nu fått ny röst och animation än vad han är van vid. Spända av förväntan laddade vi iaf upp med lite räddare i nöden, nämligen 2 stycken klubbor och en flaska vatten, samt äppelhalvor. Och så här efteråt gick det ju hur bra som helst och det var en jättemysig aktivitet för hela familjen. Harry som iofs mest fascinerades utav alla lampor, barn och stolar, samt att det sen blev mörkt satt snällt ner på rumpan i sin stol eller pappas knä hela filmen lång, samt småkrattade och följde hyfsat med i storyn. Själva filmen var helt ok vilket både jag och Daniel kunde hålla med om och som en liten souvenir fick Målgan följa med Harry hem som ett litet minne av första besöket i biomörkret. 

Nya vagnen






Då kan vi checka av att vi införskaffat oss en syskonvagn hurra! Det blev tillslut en Mountain Buggy Urban jungel Duo från Blocket i årsmodell 2012 för 5500:-. Nypris ligger runt 11 000kr om man ska ha liggdel till vilket denna har. Har surfat runt och hört mig för av många vilken vagn man ska satsa på och denna var tydligen riktigt poppis bland flerbarnsföräldrar då den är smidig och liten för att ratta runt 2 kids med även om den känns enorm då man för tillfället är så van med en enkelvagn.  Så vi får väl se hur mycket användning vi kommer kunna ha utav den och avvaktar lite med att sälja iväg vår gamla Kronan Duo innan vi riktigt vet hur framtiden med barnvagnsrullandet kommer att se ut. Men vagnen känns iaf riktigt lättkörd och den går att åka rulltrappa med mm. Harry tycker den känns oerhört spännande och har fått premiäråka den lite både till dagis och på kvällspromenix med päronen. Tänk att en liten miniknodd snart ska ligga där i vagnen och gny inom ca 3 veckors tid!!! Tokigt! Som Harry brukar säga :)

2013-08-22

Inför kommande B-DAY

Om inte allt för länge fyller även jag år hipp hipp hurra!! Jag brukar som sällan veta eller direkt önska mig något men brukar alltid få superbra grejer varje gång ändå lyckans ost som jag är :) Men detta år är det annorlunda då det finns så sjuuukt många saker jag faktiskt önskar mig eller behöver. Så nu när folk redan börjat fråga tänkte jag hjälpa till lite på traven då jag faktiskt vet om en massa grejer som ej hade suttit fel att hitta i pakethögen då man kommer vara en mammaledig fattiglapp  :)

Som ni kanske vet och som inte är någon hemlighet gillar jag att shoppa OH YES!! Så presentkort är så klart sjukt attraktivt och otroligt praktiskt då jag kommer behöva uppdatera både garderob och hem i höst. Så dessa är några favoritställen jag enkelt hittar något fint hos: H&M, Åhléns, Lagerhaus, Birsta City. IKEA

Annat som står på önskelistan är bla detta: Hårtork, tandblekning; hårklippning, Biocheckar, Prenumeration på Netflix, barnvakt :)


Senaste tiden









Vardagslugnet har hittat hit och nu försöker jag hinna med det sista innan vi blir fyra i familjen. Det tvättats babykläder, städas, boas, och leks med Harry så mkt jag orkar då jag vet att en ny era snart tar vid. Harry som älskar dagis igen är på sprudlande humör men tjatar så in i fanken om att få köra"Farfars Bil" dygnet runt att man typ blir knäpp. Det är nämligen Daniels pappas gamla röda 240 som vi adopterat och som står på uppfarten och som Harry älskar att sitta och ratta i. Spelar ingen roll om han suttit där i 3 timmar han blir lika skogstokig varje gång han måste gå därifrån och sen börjar tjatet om igen på nytt haha. Förutom detta så har cykelvagnen anlänt som fick godkänt av både far och son som tog sig en premiärtripp igår. Vi har även skaffat oss syskonvagn som vi köpte på Blocket tillsammans med några andra fynd iform av en liten garderob och pall som småttingarna ska ha. Sjukt nöjd med alla köp. Får se bara hur mkt vagn Harry kommer vilja åka och om vi då isf säljer iväg vår gamla Kronan Duo vagn. Men avvaktar lite först för att se hur mkt den nya syskonvagnen verkligen kommer att användas ( ska lägga upp kort så ni får se vad det blev för variant ) Har annars hunnit med lite loppisrace och kämpar med sömnlösa nätter då förvärkar börjar kännas vid mm. Sen är det ju denna ständiga järnbrist och blodtrycksfall som kommer och går stup i ett. Åhhh vad jag längtar tills förlossningen är över då allt detta försvinner men som sagt börjar även bli lite smått nervös över att det snart är dags igen. Det gick ju väldigt bra sist då Harry kom ut så jag har ju bara positiva erfarenheter utav det hela som tur är. Men som sagt ingen förlossning är ju de andre lik så det är bara att vänta och se när var och hur det hela kommer att gå till på för sätt denna gång. 

2013-08-15

Bättre sent än aldrig


Då Daniel fyllde 30 vilket nu i augusti blir 2 år sedan fick han en cykelvagn utav mig i present. Men sen efter det har det som inte riktigt funnits tid eller plats att köpa hem den. Men nu när vi har hus och snart 2 kids att skjutsa runt på var det dax att ta tag i saken. Så denna fick det bli som jag hoppas vår cykeltokiga pappa i huset blir nöjd med. Spännande att se Harry åka den för första gången också och sen har vi ju en bra vagn att skjutsa båda barnen med till dagis fram och tillbaka då man enkelt bara gör om den till vagn utan cykel. 

2013-08-13

Kanonkulan och jag


Phuaa... den börjar bli tungt och ofantligt obekvämt att bära omkring på denna badboll vill jag lova. I brist på kläder har jag som sist då jag väntade Harry börjat snoka och knycka lite plagg från mannen min då allt annars bara blir för kort eller knasigt. Det ska bli såååå skönt att tex sova på magen eller slippa gunga sig upp ur soffan och sängen inom kort. Men framför allt att slippa denna konstanta trötthet, återkommande blodtrycksfall och dryga illamående. Så du är varmt välkommen ut i det fri lillknodden därinne.

I vår trädgård


Ibland om man har tur kan man på kvällarna se denna söta varelse spatsera runt och förgylla aftonen.

Lite fler semesterbilder











Under vår tripp i Sundsvall hanns det med en del med allt från utomnhusbad till brölllop. Otroligt trevliga dagar och extra kul att se finaste Daniel i kavaj för omväxlingens skull :)

Ellie och co...



Innan min kära mor och far checkade in hos oss i helgen som var hade vi finfrämmande under veckan iform av Daniels mamma, pappa, syster, Oskar och lilla Ellie. Verkligen superkul att ha alla på plats då vi kunde utnyttja huset till fulla med alla på plats. Och hon är ju för söt lilltjejen och kusinen Harrys. Go och gla nästan jämnt och i full rulle att upptäcka världen och vad som händer runtomkring. Kul att se att vi alla rymdes så bra också då bla Harrys gamla spjälsäng och skötbord fick nyanvändning igen, vilket är lika bra då det hur som helst snart är dags för våran nya knodd att ta över på den fronten. Och medans dom var här och hälsade på fick Daniel efterlängtad hjälp med uterummet på baksidan vi håller på och bygger samt att söta Anita stod för den största delen av all matlagningen. Och med supersnälla svärföräldrar på plats kunde vi småbarnsföräldrar få lite egen tid framåt kvällstimmarna att hinna ta det lite lugnt och bara stanna upp för en stund då dagarna annars bara springer förbi med alla "måsten" som hör familjelivet till.

2013-08-12

Mera besök




I helgen som var befann sig pappan i huset på annan ort för att fira svensexa med Tony och co nere i huvudstaden. Så för att inte behöva vara själva här hemma i huset och tråka checkade min mamma och pappa in och höll oss sällskap. Harry var som en solstråle hela helgen och fick en bra dos med sång och dans samt bilbanebygge med bästa morföräldrarna. Det blev även någon timmes låtsaskörning i morfars bil som är det bästa han vet haha. Så helgen gick verkligen superfort innan det var dags att hämta hem pappan på flygplatsen som då vardagen hittat tillbaka igen och alla man känner är tillbaka på sina jobb denna måndag. 

Dagens Harry


Har precis lämnat H på dagis som han nu efter sommaren inte är lika förtjust i att lämnas där tråkigt och jobbigt värre. Det var storgråt vid förra veckans alla lämningar och när man pratar om dagis hemma säger han på stört: -Inte dagis... Vill inte.... Vara hemma!  

Vet inte varför han fått för sig att det helt plötsligt ska vara så hemskt att bli lämnad där men det är ju lite nytt som hänt med nya lokaler och kompisar efter sist han gick. Som tur var har han sina fantastiska fröknar som vi älskar och som vi vet att Harry också älskar. Och idag då jag lämnade honom gick det iaf bra och det blev inge gråt tack och lov för mammahjärtat :) Det börjar annars märka att Harry intagit en ny fas i sitt liv då det enligt honom ska vara på hans villkor. Hej hopp och välkommen 2 års trotsen vad kul vi ska ha tillsammans haha. 

2013-08-11

1 månad kvar


Då var man där vid denna magiska gräns dvs då det bara återstår 1 månad kvar till planerat födelsedatum för lillkillen som bor där inne. Var hos barnmorskan i fredags och magen växer som den ska och har en rätt exakt kurva så som jag hade med Harry. Tyvärr var mina värden lite sämre så nu i veckan kan det nog tänkas bli påfyllnad utav järn mm via dropp som ska göras vid 3-4 tillfällen :( Suck, men vad gör man? Jag har annars gått upp 13kg totalt och har dryga nätter då jag aldrig hittar en skön sovställning, måste upp och kissa 100ggr eller har kryp i benen som stör. Så med bara en månad kvar får man lite småpanik över att behöva vänta ca 4 veckor innan denna graviditet är över. Ska dock försöka mig på att njuta av den också samt att hinna med allt småfix som ska göras innan vi blir ännu en till i familjen. Galet alltså men fantastiskt underbart och jag längtar som en tok att få pussa, lukta och kramas med vår kommande lilla kotte.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...