2013-04-25

Nypremiär av Kii!





Är nyss hemkommen efter att ha hälsat på jobbet och det fantastiska jobb som dom lagt ner då Kii tagit över Café Smäck gamla lokaler. Helt magiskt snyggt var det och den nya lokalen känns så rätt. Vilket hästjobb dom lagt ner alltså. Mäkta imponerad!! Det var iaf superkul att för en gångs skull ta på sig lite finare kläder och make-up för att sen träffa kollegor och alla sköna kii-folk runtomkring som man nu inte fått träffa på jättelänga tack vare min sjukskrivning. En social boost som verkligen gav en massa ny energi till både mig och magen. Är sjukskriven fram till 11 Maj men sen hoppas jag att orken ska räcka till att vara tillbaka på jobbet då jag planerar att mjukstarta med 50% Blickar framåt och håller tummarna!

Dagens Harry




Vår älskade lilla busunge!

2013-04-20

Far & Son



Mina guldgossar som skottar snö och myser i vårsolen medan både gräsmatta och buskar tinar fram i rekordfart.

Hänt i veckan




Har haft min mamma och pappa på besök vilket Harry alltid älskar då han kan spexa lite extra och vara en riktigt "Busunge" som han kallar sig själv :) Vi har annars tagit det rätt lugnt då Harry börjat bli förkyld men håller humöret uppe och villa hjälpa till med allt vilket den trötta mamman uppskattar. 

2013-04-19

Älskade Lillebror






 Då var ultraljudet gjort och vi kunde som sagt inte hålla oss ifrån att tjuvkika vem som bodde där inne. Och enligt mina starka aningar var det en liten grabb till som växer i min mage. Daniel som istället fick en större chock då han var så säker på en flicka har snart både en vänster och höger forward i sitt framtida fotbollslag  vilket glädjer honom ;)  Lillgrabben ville iaf inte ligga stilla under själva undersökningen vilket iofs var bra för själva kontrollen då han visade upp alla sidor för läkaren så hon kunde ta sig en ordentlig titt. Allt såg bra ut och han låg enligt kurvan i storlek samt att hjärta, hjärna, mage, ryggrad mm såg ut som det ska. Skönt! När vi i slutet av undersökningen tillslut bestämd oss för att ta reda på könet fick vi se denna fantastiska bild som ni kan se längst ner. Dvs det var en liten snopp mellan benen som i samma veva som vi tittade kissade en lång stråle som extrashow :) Så nu blir det verkligen jag och grabbligan här hemma att hålla reda på i framtiden. Myyss! Vi kommer dock få en extra chans att titta på grabben då dom ville ha tillbaka mig i v32 då barnmorskan hade svårt att avgöra om min livmoder låg för långt ner vilket isf blir ett problem vid förlossningen samt att man ska vara extra uppmärksam om man skulle få en blödning. Troligast är det ingen fara men dom vill såklart vara på den säkra sidan vilket känns bra. 

Så nu när vi vet att vi ska ha en till liten grabb är det bara ett passande namn som saknas då vi har noll koll och ingen aning på den fronten. Så peppra oss gärna med namnförslag då vi kan behöva extrahjälp i detta uppdrag.

2013-04-18

Otur


I tisdags kväll just innan Harry skulle lägga sig så var det dansshow här hemma på köksgolvet medan jag fick agera jury. Och på något knepigt sätt lyckades Harry sittandes på golvet dra av en piruett där inte kroppen han hänga med som planerat vilket slutade med ett plattfall med hakan i golvet. PANG! Först såg jag inte vad som hade hänt och om han hade gjort illa sig ordentligt men gapskrik blev det på hög nivå och när jag sen tittade på min tröja efter att ha försökt trösta Harry i famnen var den full med blod. Lillstackarn hade ju som sagt lyckats ta emot sig med hakan där ett rätt djup 2 cm stort jack slagits upp. Så för att vara på den säkra sidan åkte vi in till VCT där Harry fick en köplapp och blev sen limmad och plåstrad. Tack och lov gick det hela bra så nu återstår det bara att se hur pass bra jacket läkt efter vi tagit bort plåstren. Skönt att han slapp sy iaf då det ger större ärr än vad detta kommer bli.  

Men som sagt nu till något roligare då jag och Daniel drar på ultraljud inom kort. Den stora frågan är väl bara den om man ska ta sig en titt nu när man har chansen eller vänta tills bebben är ute???
To be continued....

2013-04-17

Regniga dagar




Det har varit dåliga dagar med illamående och yrsel samt regnigt väder ute. Harry som fortfarande är på sitt glada humör har som vanligt hängt på dagis och lekt bland vattenpölarna samt återvänder hem med ett helt nytt ordförråd och blöta kläder. Så med dåligt väder ute kör vi filmtajm inne då både mamma och son kan luta sig tillbaka och vila en sväng i soffan. Harrys favoprogram att titta på just nu är Mullvaden och hans vänner. Det är egentligen ett tjeckiskt barnprogram som även jag älskade att titta på som liten och som nu får gå i arv  fast i via en modernare version denna gång via nätet istället för på familjen Svenssons gamla Beta bandspelare som gällde på min tid :) Vill ni också ta del utav denna sköna film medan det droppar från taken och molnen är grå så klicka här

2013-04-16

Harrys garderob


Denna charmiga pyjamas till Harrygrabben fick också hamna i varukorgen då jag la min beställning från HM i veckan. 

2013-04-15

Gårdagens Harry


-Vad gör du Harry?
-Ja bajsssar!

2013-04-14

Beach 2013



Ja så här smal och vältränad lär jag ju inte direkt vara denna sommar då det mera är grodan boll som kommer komma traskande på beachen. Men va fasiken bara för att man ser ut som en boll måste man kunna njuta utav sommar sol och bad vilket jag verkligen gjorde förra graviditeten. Så jag hoppas på en solig sommar ( utan det här nedrans illamåendet ) där denna bikini nu inköpts från HM och som förhoppningsvis ska funka även till motsatsen av en Victoria Secret kropp.

Efterlängtat


Igår körde vi grillpremiär här hemma i huset för denna säsong. Vi bjöd även in min mamma och pappa som kvartade över till nästa dag vilket var mysigt. Och jäklar vad gott det var vilket vi alla tyckte tom Harry som fick ett eget köttebullespett som försvann i ett nafs. Friheten att kunna grilla när man vill är verkligen ett STORT plus då man är husägare vilket vi lär utnyttja ofta i framtiden. 

2013-04-11

Dagens Harry


Hälsar man på i Ersmark och Jungfruvägen hittar man denna lilla krabat vid någon utav gatans brunnar till 110% om han befinner sig utomhus. Han kan nämligen ligga där i evigheter utan att det blir det minsta tråkigt. Och ännu roligare blev det då smarta pappan i huset visade hur man spottar i brunnen så det ploppar lite extra. Så nu ligger han där och med näsan tryckt mot brunngallret medan han spottar och pruttar med munnen non-stop. Bra jobbat Pappa Danne då hela gatans "normala" individer måste undra vad det är för en knasig liten prick vi har till unge :)

Mot dagis



Harry som vaknar upp sprudlande gla nu för tiden efter en bra nattsömn ( vilket han äntligen börjat få ordning på ) Det verkar göra susen det här med att han numera äter som en häst och busar av sig på dagis vilket gör honom däckad på nätterna. Lovely!! Han har även börjat nämna våra namn nu och då är det Pappa Danne och mamma Nataiiiii som gäller.  Och säger man själv till honom -Mamma älskar Harry! Svarar han snabbt -Älska mamma, älska pappa! Annars är det mycket blöta kläder och en kall Harry vi ofta hämtar hem efter dagiset slut då vattenpölarna inte går att hejda sig ifrån. Och tack och lov håller han sig piggelin då man kan tycka att all kyla med blöta kläder borde göra honom sjuk men peppar peppar. Någon som tackar extra för det är ju jag som på så sätt får hålla mig pigg då jag annars fått alla Harrys sjukdomar i present. Förmodligen har det att göra med mina värden och det dåliga immunförsvar som kroppen än så länge inte riktigt hunnit med att bygga upp. Så vi fortsätter att hålla tummarna för en fortsatt kry och gla busunge.

2013-04-09

Dagens Harry



Våran egna lilla Christoffer Columbus som upptäcker nya saker var dag och i detta skede är det A-brunnar som gäller och verkar lika spännande som en helt ny kontinent :)

Planerar för nytt badrum / Bastudel




Då har vi äntligen börjat kolla på hur vi löser att renovera det gamla stora badrummet på bästa sätt med en förhoppningsvis start i sommar. Som ni kan se på bilderna har vi hittat ett badkar vi gillar och börjar få grepp om planlösning även om det är sjukt svårt och man vill ju verkligen vara hundra innan man väl kör igång det hela.  På bilden längst ner sen ni den nuvarande planlösningen och på bild 2 är den skiss som Daniel gjort och som hittills känns bäst, fin va :) Tanken är att ta bort bastudelen i det nuvarande badrummet och bygga den utanför i samband med uterummet fast ihop med själva badrummet i sig. Tror det hela kan bli en toppenlösning men som sagt ser ni några andra bra alternativ så tveka inte att kommentera dom då alla tips och råd kan vara nyttiga i dessa lägen. 

2013-04-04

Dagens Harry



Vilken glad liten kille vi haft senaste tiden hurra HURRA! Tror det kan ha att göra med att den där jobbiga matvägran är över och  med mat i kroppen blir både humör och orken på topp hos Harrygrabben ( Precis som sin pappa ) Harry hjälper även ofta till att laga maten vilket han gillar och på så sätt blir mer delaktig i vad han sen ska stoppa i munnen.  Ett trix som verkar funka även om Koka Makaroooon! alltid står högst upp på önskelistan. Att välta alla bilar på sniskan för att snurra däck och kolla på motorn är också poppis vilket även en date med Mr. Potatohead är. För med honom kan han sitta och plocka, byta och ändra länge länge tills han tillslut har det resultat som tex synes på bilden ovan. En riktigt Picasso eller bara smått förvirrad över vad som ska sitta var är den självklara frågan :)

Passar på


Eftersom städmaskinen här hemma dvs jag inte mått så bra senaste tiden har det för det mesta sett ut som hej kom och hjälp mig. Men med lite extra ork i kroppen gjorde jag ett ryck och passar som sagt på att ta kort på härligheten innan den försvinner vilket den gör garanterat redan imorn. Ahhh det kan verkligen vara ren lycka och ro i själen av att vandra omkring i ett välstädat hem för en stund. 

Till bebben

Idag tog jag mig utanför huset en sväng vilket inte ha hänt många ggr sen jag blev sjukskriven. Anledningen var den att jag hittat en babygunga på blocket som jag åkte och hämtade hem och som förhoppningsvis ska underlätta då vi har en liten mini knodd att ta hand om igen. Det jag köpte var denna babysitter med automatisk gungning vilket jag hört ska vara en panghit utav många småbarnsföräldrar. Den känns riktigt rejäl  och med 6 olika hastigheter ( Läs mera om gungan här! ) Sjukt spännande också enligt Harry som gungat och bäddat ner "bebben" ( en liten plastdocka ) flera gånger om här på kvällskvisten. 



2013-04-01

Bildregn från helgens plaskande

Dagens Harry


Med våren smälter snön vilket är som magi för spralliga små fötter som vill stampa och steppa så mycket det bara går så fort man ser en vattenpöl.  Jag lyckades även hitta Harry sittandes helt sjukligt gla i denna härliga pöl och måste erkänna att både stövlar, vantar, brallor och jacka höll måttet då han var varm och torr när vi efter en del motstånd gick in. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...