2012-02-28

Vårtecken

Idag droppade det både från hustak och träd medan fåglarna kvittrade och solen sken. -Jippi våren är här Harry! Utbrast jag då vi spanade ut genom fönstret imorse. Efter det blev det snabba ryck då vårkläderna åkte fram och en lååång skön vagnpromenad blev av.  Harry som insåg rätt snabbt att han kunde vifta på både armar och ben nu när han slapp vinteroverallen bjöd på både sprattel och glädjetjut en lång stund innan tillslut somnade som en stock. 

Så underbart att vi går mot ljusare och varmare tider :)

Till SALU

Då var vår älsklings lya ute på Hemnet för försäljning buuhhuu! För vi vill ju egentligen inte lämna lägenheten då vi trivs så sjukt bra med både det centrala läget, vårt stora lyxiga sovrum, alla ljusa ytor, den fina handmålade fondväggen i vardagsrummet. närheten till jobbet, krypavståndet från krogen, den mysiga planlösningen samt alla fina minnen. Till sommaren blir det 4 år som vi haft äran att äga lägenheten men som sagt nu är det alltså dags för något annat lyckligt par att ta över.  Ifall ni vill se fler bilder eller kanske boka upp er på visning i hopp om att flytta in så klickar ni här

Dagens Harry

Att sitta upprätt är något som Harry gillar även fast han än så länge inte riktigt fixar det på egen hand. Som tur var har han ju sin egna lilla fåtölj där han sitter som en kung och kan enkelt leka med sitt fina babygym i trä från en helt annan vinkel och som han bla fått av sin söta moster.

2012-02-27

Helgens bravader

I lördags blev det utgång med finaste Marina. Kvällen blev hur lyckad som helst och som vanligt blev vi lika ledsna samt förvånade då All Star tände lamporna och det var dags för stängning.  Man måste seriöst ha världens bästa kondis då man är på fyllan med tanke på att vi dansade 2 timmar i streck och kunde ha fortsatt i någon timme till utan problem. Det som sög var dock 1 grej då min bästa bästa bästa tigermönstrade kofta försvann någonstans i garderoben för när jag väl skulle hämta ut jackan vid stängning var den borta och fanns inte att hitta någonstans :((( Riktigt värdelöst och jag ska fasiken mörda den person som snott den.  Harry som var ute i Gravis med min mamma och pappa mötte vi upp dagen efter då vi även fick smaka himmelsk bakiskäk och lyckades som vanligt äta oss fördärvade. Sjukt lyxigt med både barnvakt och sen uppstyrt käk. Helgen kunde inte ha avslutats på ett bättre sätt.

Loppisfynd

Förra veckans loppis då jag bla hittade dom härliga träklossarna jag bloggade om blev inte mitt enda fynd den dagen. Det blev även detta lilla gäng med färgrika och charmiga barnböcker då "Godnattsaga" blivet mer och mer poppis att lyssna på från Harrys sida.  Det är så mysigt att ha han bredvid sig i sängen där han med stora ögon och intensivt tuttande på nappen hänger med blad för blad tills han sakta men säkert  börjar klia sig i ögonen och vi pussas gonatt och släcker lampan. Jag lägger mig sen tyst bredvid honom medan han pillar på tutten sin, jollrar på lite och vrider och vänder på sig några varv för att hitta rätt sovställning. Ca 5-15 min senare så verkar han iaf hittat rätt och somnar på alldeles egen hand. Duktig grabb måste jag säga.  Att han sen vaknar ett antal gånger under nattens gång är ju inget vi behöver fördjupa oss i denna gång då han iaf lyckats gör något rätt på listan :)

Dagens Harry

Äntligen är köket tillbaka till sitt normala. men Harry passar ända på att syna den tidigare katastrofplatsen för att se om målare, snickare och elektriker skött sitt jobb korrekt.

2012-02-24

Badrumsbus

Ja här står vi ofta och busar då det är så kul att både kolla in sig själv och mammsen då hon gör knasiga grimaser. Linslusen Harry som nu efter 6 månader med en kamera blinkande emot sig dagligen har börjat fatta vad det hela innebär och drar på smilegropparna lite extra då man plockar fram den.Stackars liten som fått känna på morsans fotohysteri redan från start. Men vänta du bara Harryboy då du längre fram kommer kunna ge tillbaka och det blir din tur att blogga om morsan din då hon är gammal och grå och sitter på hemmet :)

TV-SHOP

 Folk i min närhet vet att jag sen en period tillbaka med alldeles för mycket tv-tittande kärade ner mig i denna ångmopp H2O X5 från TWINS :) Jag har sen dess försökt övertala min andre hälft Daniel att vi borde köpa hem den då den ägde i tv-rutan på alla möjliga smutsiga underlag och väggar. Perfekt till flyttstädning och att torka upp Harrys spyor och slisk med som han lämnar efter sig lite här och där. Och efter lite tjat och övertalan tyckte tillslut även Daniel att -Ja ja men köp den då! Vilket jag nu gjort :) Kan summera den som så att okej den var väl inte lika bra som det såg ut på tv men faktiskt helt godkänd då den är toppen att ångtorka golven med utan att det blir några ränder efteråt. Sen är det ju inte helt fel att man bara behöver använda vatten för att ångstryka kläder, ånga fönster, kakel, mattor mm. Jag använde den iaf flittigt nu under senaste städningen och känner mig riktigt nöjd!

Funkis fint



Här ser ni ett så sjuuukt snyggt  matbord med stolar och skänk från Mio. I helt rätt stil så som jag skulle vilja ha det hemma hos oss i nya huset. Blir till att köpa ett gäng trisslotter och hoppas på det bästa då det finns så mycket fint man skulle vilja inreda med

Loppisfynd

En hel påse med nostalgiska ABC-klossar för 20 spänn är ett bra pris för framtida lekstunder och stavningsövningar helt klart! Ibland blir man bara så lycklig av att fynda fina saker för några småslantar.

Pappa upp i dan

Puha! Dom senaste dygnen har det som sagt varit fullt ös här hemma utav homestyling och städ (därav mitt lilla bloggbreak) Idag var iaf fotografen här och plåtade alla rum som sen kommer representera världens bästa lägenhet där vi hoppas på att buden kommer rulla in :) Mitt i allt detta har vi bollat en mindre vattenskada i köket pga av grannens läckande diskmaskin. Superkul!! Detta har sett till att köket varit i rent kaos senaste 2 veckorna med urkopplad el, fläkt och diskmaskin samt borttagna överskåp. Så ingen tallrik, glas eller skål har stått på rätt plats utan lite huller om buller till ca 5 min innan fotografen dök upp. Men äntligen är skåpen på plats och fotona tagna så nu pustar vi ut tills det blir dags för visning då vi måste göra om hela städproceduren :)

2012-02-23

Framtidens barn

Idag är ingen vanlig dag utan en dag då en riktig prinsessa möter dagens ljus för första gången. Hurra hurra hurra! Detta måste vi så klart fira då det ger oss en extra stor anledning att äta mumsig prinsesstårta

2012-02-21

Till barnrummet


Mobile Un Unusual Night från märket Djeco

Det finns massvis av fina hängmobiler för barn men just denna blev jag riktigt förälskad i och som faktiskt passar även högre upp i åldrarna. Perfekt att hänga ovanför skötbord, lekhörna eller säng. En perfekt liten grej som uppmanar barnet till fantasi och lugn på samma gång Nää som sagt denna kunde jag faktiskt inte motstå och som jag nu beställt hem till H och hans framtida egna lekhörna

Dagens Harry

En ny dag har anlänt efter en natt med Harrykaos. Suck! Har typ knappt sovit 2 timmar så idag är man sliten som en äkta småbarnsförälder bör vara. Nää inte kul alls och något vi måste försöka få bukt på. Till att börja med är det nog dags att försöka avvänja Harry med nattmatningen som bara trappats upp på senare tid då han brukar somna runt 22 tiden efter 220ml ersättningen men vaknar sen ungefär runt kl 00.02, 00.05 och 00.08. Harry som tidigare skött sig rätt på bra på just denna front har helt enkelt fått nå fuffens för sig och vaknar stup i kvarten av olika orsaker men som alla innefattar grin och svårigheter att komma till ro igen. Har suttit nu på fm och googlat runt lite om olika sätt att försöka tämja nattmatning och diverse sovrutiner. ( Herregud vad skulle jag ta mig till utan räddaren i nöden dvs google ) Ett trick verkar vara "vattenvarianten" där man byter ut välling/ersättning mot bara vatten som bebisen egentligen inte vill ha och kommer på så sätt inse att det är vettigare att sova än att surpla i sig tråkigt vatten om natten. Detta verkar enligt många faktiskt funka efter bara 2-3 nätters användande och något jag funderar på att testa. Viktigt är dock att mata Harry ordenligt innan det är dags för nattning ( vilket jag ifs redan tycker att jag gör ) Aja det är värt ett försök iaf så får vi se om mammahjärtat klara av att höra hans gråt/skrik efter mat. Har ni andra tips på hur man kan lösa det här med nattmatningen får ni mer än gärna tipsa på.

En annan sak som irriterar mig är att när man själv är så trött att man knappt orkar titta så ligger Harry där i sängen bredvid och tittar upp på en med världens största smile och pigga busiga ögon som om natten varit hur lugn och rogivande som helst.
Ungar alltså :)

2012-02-20

Köpes



  Allt detta skulle jag bli ÖVERLYCKLIG av att få tag på till vårat nya hem nu när det vankas flytt. Tyvärr är det lite svårt då dessa möbler från IKEA inte längre finns att shoppa i dagens sortiment utan är produkter från tidigare säsonger. Doh!  Hmm hur kan jag ta och lösa detta månntro?? Jo jag ber er ALLA som läser min blogg att kolla igenom ert husgeråd och om ni isf har något hemma eller känner någon som har just dessa möbler mm och önskar sälja iväg det så vet ni vars ni ska vända er direkt! Tusen tack på förhand och verkligen superkul att det börjar bli så många som följer min blogg.

Kram ni är bäst!


Dagens Harry

Idag bekantar vi oss lite med bollar av olika slag. Spännande och lite smått förvirrande tyckte nog Harry enligt minspelet på bilderna att tolka  :)

Lindex levererar


Titta vilka glada och söta barnkläder som Lindex nu säljer i sin babyavdelning. Dom har tidigare bara funnits att shoppa på webben men idag då jag och Harry var en sväng in till stan så höll dom precis på att packa upp dom. Självklart kunde jag inte låta bli utan högg både bodyn med  med Myran och den med Lejonet i strl 86. Tror verkligen att dessa små plagg kommer sitta som en smäck på lillgrabben som han kommer kunna använda i vår och sommar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...