2010-02-27

Ice ice baby

Då var man hemma i kylan igen, bläääää :( Eller lite skönt är det ifs att sitta på en fräsch toa, äta lakrits, använda ett snabbt internet, sova i en skön säng och träffa alla igen. Skulle dock kunna ta första bästa flyg tillbaka om en vecka om jag så fick. Är ju så kallt här hemma + att brännan kommer behöva förbättras inom mkt kort då den har en tendens att rinna av så fort man landar på flygplatsen, vilket suger. Sen är man ju en anings aning trött då man åter igen ska vända på dygnet efter 24 timmars hemresa. Fick lite smått panik då jag efter 1 timme på flyget redan hade träsmak i röven och insåg att det var en 10 timmars resa kvar att avverka.
Väl hemma efter att ha sagt hejdå till underbara thailand är man redan tillbaka på jobbet och den klassiska vardagen. Haha livet är väl rätt charmigt ändå :) Måste iallafall säga att vi haft det helt underbart och vill tacka min underbara Daniel som bjöd på kalaset. Finns ingen finare än dig och har med denna resa fått en massa härliga minnen för livet :) Tack för att jag får vara din och jag älskar dig i massor.
Nedan kommer äntligen lite bilder från Thailand och vi börjar väl med första veckan från Tri Tang/Patong och Phuket.

2 livsnjutare på playan i Thailand
En klassiker dvs en fuktsmootie som inhandlades dagligen Sol + värme = Glass i stora lass :) Befinner man sig i Thailand är en orkide något man ofta stötter ihop med på ett lr annat sätt Dricka vatten bör man annars dör manVår lilla beach med vajande palmer och knallblått vatten Daniel smaskar på en pannkaka inne i PatongMmm... jag njuter av en kall strawberry daqurieUtsikten från vårt hotellrum där en lyxkryssare valt att placera sig mitt i smeten :)

2010-02-22

Knacka Ryssen fa tjecken pa fall....

Ok det ar sant och jag skams lite smatt att saga det men nu borjar jag faktiskt att langta hem lite (och da menar jag lite) hehe :) 3 v i solen ar den perfekta langden for att vila upp sig och hinna med mycket for att sen borja sakna kara sverige igen. Haha sjukt :) Lr det ar val inte direkt landet man saknar utan mera familjen, farmor och farfar, jobbarkompisarna och alla andra vanner. Ska bli sa harligt att se alla igen, men dom dar minusgraderna kan vi ju skippa.


Sag annars Finland-Sverige imorse dar vi fick vittna en harlig seger och som fick en att stracka pa sig lite extra da det bor en massa finnar har pa hotellet hehe. Kandes skont att prata hockey med Daniel pa madrasserna i poolen, medan finnarna gav oss en massa arga blickar. Skadegladjen ar verkligen den sanna gladjen :)


Har aven sett Svambob fyrkant pa thailandska, vilket var extra underhallande :) Har aven blivet mkt Tom och Jerry och Rosa Pantern som mystv innan vi somnar. En hemsk sak som hant ar att vi holl pa att gloma var kameravaska, kamera och alla pengar pa ett internetcafe. Det var i Khao lak det hande och vi hade suttit och blippat ett tag for att sen ga vidare och ata middag vilket vi gjorde. Ca 20 min senare efter vi lamnat cafet tittade jag pa Daniel som brukar bara vaskan och utbrast den klassiska jonssonligan frasen -VASKAN!!!!!!!!! Bada tittade pa varandra med panik i ogonen och borjade sedan tokspringa den langa vagen tillbaka for att forsoka hinna fa tag i vaskan. Medan vi sprang kunde jag se hur alla bilder och filmer raderades da en sliten thailandare sen forsokte salja kameran pa svarta marknaden. Som tur var fanns den kvar och vi kunde pusta ut svettiga och lagomt sonderstressade av handelsen.


Naaa nu ska jag prata lite skit med syrran som ANTLIGEN ar online pa facebook samtidigt som mig. Tjingtjing sa lange.

2010-02-19

Vinter OS vad e de????


UNDEBART!!! Ja sa kanns livet just nu :) Har anlant i Ao nang och shit pommes vad jag gillar det har stallet. Hur mysigt och fint som helst och det kanns perfekt att avsluta var thaitripp pa denna plats. Har sen vi kom hit i onsdags hunnit med att besoka Poda och Railay beach som bara ligger 20 min med longtail bat och som ar sig likt sen sist man besokte platserna. Kanske att det ar lite mera skrapigt och mera folk om man janfor med for 10 ar sedan. Sen har man ju aven blivet krasen och tycker graddvit sand inte riktigt duger da man kan fa snovit sand hehe. Ska darfor dra till Tube och Chicken island imorn dar det ar lite mera exotiskt. Har aven en annan o pa veckoschemat som heter Hong island och verkar grym att vandra pa, sa denna bli det oxa att aka till.

Hotellet ar annars ingen hit forutom laget som ser till att vi har det nara till allt. Poolen ar typ snorgron och ser inge vidare inbjudande ut, plus att dom inte har american pancakes till frukost och att dom serverar flingor med varm mjolk, blaaaaa!!! En stor deppig suck kom aven fran Daniels sida da vi oppnade dorren till varat rum och vi sag att vi hade fatt separata sangar haha. Men som sagt det dar ar ju egentligen lyxproblem vi dras med da vi har underbart vader varje dag med mkt sol och bad :)


Antar att ni dar hemma sitter bankade framfor tv;n dar OS rullar 24 timmar om dygnet. Sjalv har vi noll koll men sag pa en expressentidning i en kiosk att Ferry och Kalla tagit OS-GULD, vilket ar stort. Ska iaf inte se till att missa det viktigaste dvs hockeyn pa mandag. Blir till att ragga upp nagon sportbar dar vi kan folja hockeyhunkarnas vag mot os-guldet. Go go Zata sager jag bara!!!!! Horde aven att vi missat fettisdagen med allt semelsvullande vilket var illa :( Blir till att ta igen det da man ar tillbaka pa hemmaplan helt enkelt.

Hittade i onsdags nere pa staranden i Ao Nang en bamse stjostjarna som var storre an handen :) Ville ta med den hem men det fick jag inte av Daniel da han tyckte den var acklig :(



Men manga kramar till er alla och lycka till med snoskottandet da jag aven hort att det vankas snokaos dar hemma :)

2010-02-16

Feeling HOT HOT HOT!!



Phuaa... sitter har med danneboy pa ett varmt internetcafe inne i centrala Khao Lak och solen har precis borjat ga ner. Ska till att ata en god middag har inne vilket blir var sista kvall for denna gang. Imorn kl 8 gar var transfer till Krabi och Ao Nang dar vi ska njuta och spendera var sista vecka i paradiset :) Har annars dessa dagar forutom sol och bad besokt en massa olika tsunami grejjer som uppspolade batar, cementvagor och gravplatser. Ar fasiken sjukt hur mkt som forstordes har och hur manga som dog. Ar glad att man sjal inte har nagon bekant som ligger nergravd har trakterna.


Underbara Krabi vantar oss harnast :)Vart kommande hem sista veckan i Thai

Flygfoto over Railey beach som jag hoppas pa att jag inte kommer vilja ta forsta basta speedboat hem ifran som sist haha :)

Det har ju aven hunnit vara alla hjartans dag som jag maste saga var den mysigaste hittills :) At romatisk middag och pratade om allt roligt vi gjort tillsammans, samt allt roligt vi kommer ha i framtiden. Mmmm... riktigt underbart var det. Sa jag maste ju passa pa att onska er alla en mysig alla hjartans dag i efterskott och hoppas ni hade nagon nar och kar att dela den med.
Hmmm.... vad annars kan jag uppdatera er med? Jo jag har blivet mastare i erimitkraftsrace 2 ggr i rad, vilket aven betyder att Daniel forlorat stort 2 ggr i rad hehe. Kande pa mig att jag hade valt en hurtig krafta att kora med hehe :) Har aven blivet vettskramd av en sjukt vidrig spindel som var ute och vandrade utanfor vart hotellrum. Huvaaaa det riktigt kryper i kroppen om jag tanker pa hur hemsk den sag ut.
Sen var vi ju pa dyksafari till Similin Island dar jag fick satta bade fotter och hander i den finaste sanden jag nagonsin kant pa. Helt galet fint och underbart vilket inte gar att beskriva i ord utan helt enkelt maste upplevas. Resan till Similin ar det basta vi gjort pa resan. Hade en sjukt rolig guide och vi var val ett gang pa 20 pers. Tyvarr hade vi ett gang storiga fransman som hade plockat med sig sin stora cdspelare o trodde det var ibiza vi landat pa. Har iaf filmat en massa fran trippen sa det lar ni dar hemma fa se da vi ar tillbaka.
Thailand ar ju annars ett sadant land dar flakjeepar och keyboard musik a la mamma stil existerar overallt. Mamma skulle kunna brilljera med sin keyboardmusik da dom i detta land spelar exakt samma latar men sjunger helt for javligt daligt haha. Jag fattar inte hur dom lyckas sjunga sa oren engelska da dom faktiskt har texthafte framfor sig och faktiskt jobbar som musiker???? Men visst blir det lite extra underhallande for oss som lyssnar hehe :) Naaa nu ringde Daniels mat och sov klocka, sa dags att ata middag.


Pusss pa er!!!

2010-02-12

But why!!!!!


Hejsan svejsan kalla Sverige :)Mmmmm.... riktigt njuter av att skriva dom orden da man befinner sig pa andra sidan jorden i den tropiska varmen ahhhh :)

Nu har vi lamnat livliga Patong bakom oss och befinner oss nu i det betdyligt lugnare Khao Lak. Kanns lite som om man befinner sig pa landet da man haft en vecka i patong med pubar, ping pong och ladyboys haha. Khao lak som var ett utav de omraden som blev varst drabbat vid tsunamin har byggts upp pa nytt och vi stormtrivs pa vart nya hotell ( The Royal Bangsak hotell ) som befinner sig vid den langa vita stranden Bangsak beach. Det blir darfor manga harliga promenader langs vattnet dar jag kan jaga erimitkraftor och plocka snackor tillsammans med Daniel fram till solnedgang :) Tycker annars att sjalva staden kanns ratt liten och det finns inte sa jattemkt att titta pa... har darfor bokat in oss pa en dyksafari imorn som ska ta oss till paradisoarna pa Simalin Island. Dar lar det iaf bli lite mera action med speedboat och ett helt hav att leta fargglada fiskar i.
Far ovrigt langtar vi inte hem alls och Daniel borjar likna en pepparkaka som vanligt. Jag har val sjalv fatt farg men den dar gubbtoken min ligger alltid steget fore vilket ar fuskit. Ja ja nu ska vi strosa runt lite i dom sota butikena har i centrum for att se om vi hittar nagot roligt att kopa hem. Puss och kram sa lange!!


Similin Island
Exakt sahar ser vart rum ut

Har ar en liten karta over omradet i Khao lak och som visar vars vi befinner oss fram till nasta onsdag da vi drar vidare mot Ao Nang

2010-02-05

Tjing Tjong!!

Da var man antligen i varmen i Thailand :)
Flygresan gick bra men sov inte en blund vilket gjorde det ratt tungt att forsoka halla sig vaken i 1 extra dygn med tanke pa att vi landade kl 11 thailandsk tid. Har annars njuti av sol, bad och varme nere pa playan. Bor pa en strand som heter Tri Tang forsta veckan och som ligger 5 min med tuk tuk till Patong :) Hotellet ar helt ok och vi har en grym balkong med underbar utsikt over havet och var egna lilla privata beach :)

For ovrigt holl jag pa att satta maten i halsen pa flyget da jag satt och tittade pa olika inspirationsvideos som Fritidsresor gjort ran thailand. Blev sa paff att jag helt enkelt raggat upp detta klipp och tankte dela med det till er har och nu. I slutet av filmen da det gatt cirka 6:32 borjar det bli riktigt intressant. En annan rolig sak ar att alla pa flyget ser denna film da dom aker till thai haha

Puss och kram pa er alla och Ja mamma och pappa vi lever :)
Hoj hoj tills vi hors av igen!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...